Aanvullende informatie

Altijd handig

scroll verder

Comfortabele, gelijkmatige warmte. Vloerverwarming- en koeling wordt inmiddels in veel woningen standaard toegepast. Met lage temperaturen bereikt een ruimte snel een comfortabele temperatuur. Een vloer heeft invloed op het effect van vloerverwarming.

Laten we beginnen met het antwoord op de meest gestelde vraag: bijna iedere vloersoort kan in combinatie met vloerverwarming. Mits je de juiste vloer en ondervloer kiest. De warmteweerstand (rc-waarde) is een belangrijke eigenschap om op te letten. Hoe hoger die waarde, hoe minder goed de ruimte verwarmd wordt. De dikte van de vloer heeft hier bijvoorbeeld invloed op. Daarnaast letten we op de stabiliteit van de vloer en de werking bij temperatuurverschillen.

De houten vloeren van het merk Bauwerk Parkett zijn speciaal ontwikkeld om op vloerverwarmde vloeren toe te passen. Ook voor parket, laminaat, kurk en PVC geldt, dat ieder merk en iedere vloerenlijn eigenschappen heeft die wel of niet gecombineerd kunnen worden met vloerverwarming. Wij weten precies welke soorten geschikt zijn en adviseren u hier graag over in de winkel.

In appartementen gelden regels voor geluidsisolatie bij vloeren, zodat (onder)buren geen overlast ervaren wanneer u een prachtige houten vloer heeft liggen. Maar ook binnen de eigen woning is het goed om rekening te houden met geluid.

Nieuwbouwwoningen hebben tegenwoordig bouwkundig al veel stillere vloeren dan twintig jaar geleden. Toch kan een vloer nog steeds een grote bijdrage leveren aan geluidsisolatie. Een stille vloer is nu eenmaal comfortabeler dan een vloer waar u elke beweging op hoort. Er is hiervoor geen goede of foute vloer, want het verschilt per situatie wat de beste oplossing is voor goede geluidsisolatie. De draagvloer, dikte van de vloer en het al dan niet gebruiken van een ondervloer dragen bijvoorbeeld bij aan de demping van het geluid.

Of het nu gaat om appartementen waar onderburen overlast kunnen hebben, of om uw eigen woonhuis waar slaapkamers boven de woonkamer liggen: wij adviseren u graag over de juiste vloer voor uw situatie. Vertel ons wat u belangrijk vindt en wij vinden de juiste oplossing.

Hout werkt. Bij schommelingen in temperatuur, maar ook bij wisselingen in luchtvochtigheid. Daarom is het goed om rekening te houden met de vochtigheid in uw ruimte. Voor behoud van uw vloer én voor uw eigen leefcomfort.

Een luchtvochtigheid van 40-60% is een comfortabel leefklimaat in huis. Vooral in de wintermaanden, wanneer de kachel vaker aangaat, wil deze nog eens zakken. Soms wel tot onder de dertig procent. U merkt dit zelf aan droge ogen, een droge keel en kriebelhoest, maar ook uw vloer heeft last van de droogte. Hij kan gaan werken wanneer de vochtigheid teveel schommelt.

Veel moderne houten vloeren zijn gelukkig stabieler dan vloeren die vroeger gelegd werden. Mede door het gebruik van vloerverwarming zochten fabrikanten naar oplossingen om ze minder te laten reageren bij schommelingen. Wij tonen u in de winkel graag welke vloeren dit zijn. Alsnog raden wij aan de luchtvochtigheid in huis zo stabiel mogelijk te houden, met bijvoorbeeld luchtbevochtigers. Fijn voor uw vloer, én voor uw eigen gezondheid.

Een trap wordt over het algemeen veel gebruikt. Na verloop van tijd zie je dat terug. Met een traprenovatie geven we ‘m een nieuw leven. We werken daarbij het liefst met hout, omdat dit lang meegaat en bovendien de constructie verstevigt.

Gerbert van Dam Verkoopleider

Benieuwd naar de mogelijkheden?

We helpen u graag verder! Maak binnenkort een afspraak in onze geheel vernieuwde showroom.