Onderhoud maakt het verschil

eiken parket op vloerverwarming

Hout moet je intensief onderhouden en schuren…

Een vloer houdt u ’t liefst zo lang mogelijk mooi. Goed onderhoud draagt daaraan bij. Maar dat betekent echt niet dat u heel vaak onderhoud moet plegen. Vaak volstaan één of twee kleine beurten per jaar. En wilt u dat niet en heeft u de houten vloer het liefst helemaal onderhoudsvrij, dan kiest u toch gewoon voor onze speciale topcoating. De levensverwachting daarvan is minimaal 10 jaar. De vloer krijgt dan een nagenoeg onzichtbare pantserlaag die de kleur en warmte ongemoeid laat. Stofzuigen en dweilen volstaan.

Op basis van uw wensen, leefwijze en vloertype, adviseren wij u graag over de juiste bescherming van uw vloer. Onderhoudsvrij, of met jaarlijks een beetje aandacht. Net wat u wenst.

Vroeger was er slechts één keuze en moest een vloer jaarlijks van een nieuwe waslaag of olie worden voorzien. De bescherming van vloeren heeft zich echter in de loop der jaren sterk ontwikkeld, waardoor we nu zelfs onderhoudsvrije houten vloeren kunnen leveren.

Natuurolieën, die verkrijgbaar zijn in mooie tinten en kleuren, geven hout een goede bescherming en vragen eens in de paar jaar om een nieuwe behandeling. Voor wie dat teveel vindt, bestaan er lakken, die een vrijwel onzichtbare beschermingslaag over uw vloer vormen. Sommige lakken maken uw vloer tot wel tien jaar onderhoudsvrij.

Op al onze vloeren krijgt u standaard de garantie die hoort bij het type vloer. Van Manen Parket is bovendien een CBW-erkende winkel, waardoor u profiteert van de overkoepelende garanties van het CBW.

Bij CBW-erkende winkels krijgt u net even meer zekerheid dan bij andere woonwinkels. CBW-erkende winkels hebben namelijk de gezamenlijke stelling dat afspraken als woonbranche worden nagekomen. Bij conflicten, faillissement of andere onvoorziene gebeurtenissen, nemen winkels de aansprakelijkheid over van de getroffen winkel. Zo blijft uw garantie dus altijd geldig.

U heeft een houten vloer en de vloer begint wat schraler te worden, wat minder mooi. Dit houdt in dat de vloer toe is aan zijn periodieke onderhoud. Kleine oppervlaktes zijn prima handmatig uit te voeren. Voor grotere oppervlaktes kan bijvoorbeeld een parket boenmachine uitkomst bieden.

Door het machinaal aanbrengen van de onderhoudsmiddelen worden deze onderhoudsmiddelen beter en egaler verspreid over de vloer. Hierdoor is het risico op vlekken veel minder. Daarnaast zal de laag evenrediger verspreid zijn over de vloer en zal er dus een sterkere laag ontstaan. Met een machine bent u fysiek minder zwaar bezig en zal het uw werk een stuk dragelijker maken. Tevens zal u veel groter oppervlakte kunnen onderhouden op een dag, in tegenstelling tot het handmatig bewerken en onderhouden van de vloer.

De poetsmachine is uitermate gebruiksvriendelijk en vergt dus geen extra fysieke inspanning. Tevens is de boenmachine goed te gebruiken voor de ongeoefende onder ons. Onze boenmachine is te huur per 24 uur. Neem contact op voor meer informatie.

We willen de charme van hout voor iedereen toegankelijk maken. Daarom hebben we een ruim assortiment aan laminaat van Douwes Dekkers in onze winkel. We hebben ons aanbod al voorgeselecteerd, zodat we alleen de beste kwaliteit aan laminaatvloeren bieden.

Gerbert van Dam Verkoopleider

Benieuwd naar de mogelijkheden?

We helpen u graag verder! Maak binnenkort een afspraak in onze geheel vernieuwde showroom.